Vad är vCloud?

Det talas mycket om molnet nu för tiden, och det inte utan anledning. Men det verkar som om många inte riktigt vet vad det betyder. Det har helt enkelt blivit ett modeord på många sätt och vis. Men molnet är i högsta grad verkligt, och är en del av vad som gör vCloud intressant. Det är, kort sagt, ett väldigt flexibelt datacenter. Valfrihet är ett av nyckelorden, och vCloud är ytterst konfigurerbart. Att ändra hur stora resurser du behöver går lekande lätt, och gör vCloud till en mycket bra lösning för den vars behov kan komma att ändras snabbt.

vClouds konfigurerbarhet bygger till stor del just på att det är molnbaserat och virtuellt. Och det är just denna kombination som är vClouds största styrka, tillsammans med det faktum att man kan välja att enbart göra vissa delar molnbaserade. Om det är någon uppgift, som man vill ska köras lokalt, så är det inga problem. Det gör vCloud till ett mycket intressant alternativ till traditionella servrar. Alla de tjänster ett företag kan tänkas kräva av traditionella servrar, och mer därtill, finns tillgängliga i vCloud.

Men det är som sagt dess stora anpassningsförmåga som är vClouds allra största styrka. Att inte behöva bekymra sig om för lite processorkraft eller lagringsutrymme sparar både tid och därmed också pengar. vCloud är en relativt ny teknik, med knappt ens fem år på nacken. Det är inte så konstigt med tanke på hur relativt ny datormolnsteknik är, och vCloud är i det närmaste att betrakta som en av veteranerna på området. Men att exakt beskriva vad vCloud är är ändå inte helt lätt. Olika leverantörer erbjuder olika lösningar, som även om de står på samma grund kan erbjuda tjänster med betydande skillnader. Det gör att valet av leverantör är ytterst viktig om man är intresserad av att prova på vClouds olika fördelar.