Dags att ta hand om huden

Jag har väl aldrig riktigt varit den som varit speciellt noga med att ta hand om min hud. När jag var yngre gick det väl an att tvätta ansiktet med tvål och bara torka av sig med en handduk, men nu för tiden börjar man märka att huden har blivit torrare och känsligare. Så nu har jag bestämt mig för att jag ska börja ta hand om min hud lite bättre.

Ekologiskt startkit
Min fru beställde ett hudvårdskit till mig från en sida som heter Fina Mig där hon brukar beställa hudvård till sig själv. Hon är noga med att köpa ekologisk hudvård och även jag fick ekologiska produkter av ett märke som heter Maria Åkerberg. Märket är inte speciellt för män utan kan användas av både män och kvinnor, men det här som jag fick var ett så kallat startkit för män.

Jag tror att det svåraste med hudvård är att hitta en rutin för det. Det kommer liksom inte naturligt för mig. Men det gäller väl bara att göra det till en vana antar jag, och till slut blir det kanske lika naturligt som att borsta tänderna. Jag kan tycka att det är tråkigt och att det tar lång tid – man vill ju inte stå i badrummet längre än nödvändigt. Men som sagt, gör man det bara några gånger så blir det nog en vana som man inte tänker på sedan.

Nu har jag inte använt produkterna mer än några dagar så jag kan inte säga något om hur bra de fungerar, men om jag lyckas hålla i det här nu så kan jag ju uppdatera er om resultatet när det har gått en tid. En sak som jag däremot tycker att jag kan känna direkt är en känsla av att min hud liksom mår bättre när jag använder produkterna. Det känns fräscht på något vis, och det luktar ganska gott också.