En sak som jag ångrar

Dagen då jag gifte mig med min fru är en av de lyckligaste dagarna i mitt liv. Det var verkligen en dag då allt var perfekt, från prästen till tårtan, men det finns också en sak som jag ångrar. Så här i efterhand så vill man ju gärna ha fina bilder att titta tillbaka på så att man kan minnas hur roligt det var. Vi hade visserligen en fotograf, men för det första så var det ingen bröllopsfotograf – han hade med andra ord ingen erfarenhet alls av att fotografera bröllop – och för det andra så lyssnade han inte på våra önskemål.

Det är så otroligt mycket man ska tänka på när man ska gifta sig så det kan vara lätt att glömma bort saker. Man tror också att man har mycket mer tid på sig än man faktiskt har. Så var det för oss i alla fall, för vi hade ingen aning om att bröllopsfotografer blev uppbokade flera månader i förväg. Vi var helt enkelt ute för sent och blev tvungna att nöja oss med en fotograf som vi egentligen inte ville ha. För fotograf ville vi ju trots allt ha, och det var han eller ingen.

Bilderna blev inte speciellt bra och han valde egna motiv istället för att ta de bilder som vi hade önskat. Vi ville exempelvis ha lite kort från förberedelserna, men då tyckte han att det var viktigare att ta kort på bilen som vi skulle åka från kyrkan med. Så mitt tips till alla som ska gifta sig är att i god tid boka en duktig bröllopsfotograf som passar de önskemål man har och som har erfarenhet av att fotografera bröllop. Även om fotografen har sin stil så är det ju ändå ni som ska ha bilderna, så det är viktigt att ni känner att ni kan kommunicera med fotografen och att denne lyssnar på er!