Funderar på en importbil

on

Jag har gått och funderat på att köpa en lite sportigare bil i några år. Anledningen till att det inte har blivit av är att det helt enkelt är ganska dyrt. Det jag menar är att man ju kan få en lika bra bil för mindre pengar, och köper man en sportbil så gör man ju ett medvetet val att betala lite extra för ”lyxen”. Nu är det inte någon supersportig eller lyxig bil som jag är ute efter, men i alla fall en som är lite utöver det vanliga. En sak som jag har funderat på för att få ner priset lite är om man eventuellt ska ta och importera från Tyskland.

Det finns en sida som som hjälper till med att importera bil från Tyskland, och det verkar vara en väldigt bra affär. Utbudet i Tyskland är ungefär 20 gånger större än i Sverige, och man kan oftast få en bil med den färg, utrustning och annat som man söker. Dessutom är prisnivån på den tyska marknaden i genomsnitt 10-20 % lägre än i Sverige, och bilarna är i bättre skick och mer utrustade. Det verkar också vara väldigt smidigt eftersom Importbil sköter allt från kontakten med de tyska bilföretagen till att fixa svenska nummerplåtar när bilen kommer till Sverige. Och så sköter de ju själva transporten från Tyskland till Sverige förstås, där de har fasta priser när det gäller personbilar. I det priset ingår också till exempel ursprungskontroll och kontrollbesiktning – en nyckelfärdig bil helt enkelt.

importera bil
Aston Martin – en drömbil som man kan importera från Tyskland

Så det verkar ju som sagt himla smidigt, och man blir bra sugen när man kikar på sidan på bilar som de har tagit hem. Det verkar också som att de har väldigt många nöjda kunder. Men det är ju fortfarande en stor investering att köpa en ny bil, oavsett om man får den till ett bra pris, så det här tål att tänkas på en stund till.