Kunskapsutbyte är framtiden

Något som jag tror blir allt viktigare är att branscher och yrken slår sig samman och utbyter kunskap hellre än att konkurrera mot varandra i precis alla avseenden. För mig som arbetar inom IT, som är en konstant föränderlig bransch, handlar sanningen alltid om dagens sanning. Det finns liksom inget mer statiskt än så när det kommer till IT och data, eftersom det uppdateras i sådan otroligt rask takt.

Bjudit in kunder och branschkollegor
Senaste vi gjort nu på jobbet var att vi bjudit in både kunder och branschkollegor till konferens, som vi har anlitat en byrå för att sätta ihop åt oss. Tanken är att delvis prata om just nyheter, trender och vad som händer i branschen, samt att anordna kreativa arbetsgrupper som får diskutera framtidsvisioner ihop – genom att få ett varsitt ”problem” att sätta tänderna i, som de ska hitta en ny lösning på inom en begränsad tid.

Jag minns att vi var mycket på sådana förr i tiden, gärna hos de större jättarna som typ HP och IBM och dem, men att det har svalnat med åren. Detta är givetvis tråkigt, så vi hoppas få liv i den trenden igen genom denna konferens. Kanske väcka det där sovande intresset hos våra kunder och branschkollegor, och skapa något nytt!

Största diskussionsämnet: Google
Ja ,det går väl inte att undvika att Google är på allas läppar idag, och det är verkligen ett företag som fortsätter växa i rasande fart. Allt mer styrs utifrån deras gränssnitt och internetregler för SEO nu, vilket jag å ena sidan uppskattar, och å andra sidan är lite rädd för. Hittills har de dock bara visat sig vara ett bra och seriöst varumärke med sunda värderingar, men vad händer om fel person på google hamnar med för mycket makt tänker jag? Det är lite sådant jag hade hoppats vi kunde föra en bra diskussion om under konferensen också.