Nu ska jag lära mig fiska

Jag har bestämt mig för börja med flugfiske, för jag tycker att det verkar väldigt roligt, men eftersom jag inte kan något om det och man bör veta vad man ska göra innan man hoppar i vadarbyxorna och kliver ut i vattnet så har jag bestämt mig för att först och främst gå en flugfiskekurs. Det finns nybörjarkurser där man får lära sig grunderna i flugfiske, som till exempel fiskeutrustning, grundläggande kastteknik, säker vadning och helt enkelt hur man fångar och hanterar en fisk med kastspö. För det är ju inte alls likt annan typ av fiske, om man tänker exempelvis på metspön och kastspön.

För att man ska ha chans att få fisk så måste man ju också veta vilka flugor som passar var, eftersom hela idén med flugfiske är att man ska försöka efterlikna naturen och den mat som fiskarna äter just där och då. Det går ju inte att komma med vilken fluga som helst och tro att det ska nappa. Och man måste också lära sig att läsa vattnet så att man vet var man ska stå. Det är mycket med det där, och även om man väl kan läsa sig till en del och titta på klipp på tuben och liknande så är det ju den praktiska delen som man lär sig allra mest på. Att först få kunskap och sedan få prova på det man har lärt sig tillsammans med en fiskeguide måste ju vara det bästa sättet att lära sig på.

Så nu gäller det bara att kolla efter bra kurser. Jag har hittat ett ställe som heter Älvdalens Fiskecenter som verkar bra, och flugfiske i Dalarna låter ju verkligen helt underbart. Dalarna har ju en sådan vacker natur, och man kommer ju verkligen nära naturen när man flugfiskar. Så nära att man står i vattnet. Det verkar också finnas bra boende där på en camping som ligger bredvid och priserna är helt klart överkomliga.