Nya expansionspaketet till WoW

Jag är egentligen inte så förtjust i dataspel, men ett som jag har fastnat i är World of Warcraft. Jag spelar lite då och då, mest runt längre ledigheter när man har tid att göra det. Det kostar ju pengar att spela, så jag ser till att det inte står och rullar när jag ändå inte har tid att spela. Nu har jag köpt lite speltid eftersom jag ville testa det nya expansionspaketet Warlords of Draenor som släpptes ganska nyligen. Jag har i och för sig inte kommit så långt, men hittills så känns det väldigt annorlunda mot tidigare expansionspaket.

Det är på något vis mer fokuserat på ens karaktär, till exempel i form av att man får bygga en egen stad och man får “followers” som gör vissa uppdrag åt en. Det är lite mer som en saga skulle man kunna säga, där man inte själv kan styra så mycket. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka än, utan jag måste nog spela lite mer så att jag kommer in i det bättre.

En annan sak som är lite annorlunda med Draenor är att man inte kan flyga där. Man måste med andra ord färdas på marken med sin mount (fast man kan förstås flyga via flightmasters som vanligt). Jag läste lite om det på nätet och det är tydligen många som tycker att det är bra. De gillar att det är “old school”, så som spelet är tänkt att spelas. När man flyger så kan man ju “fuska” väldigt mycket i form av att man kan färdas smidigt utan att behöva strida sig fram om man säger så, men enligt mig är det väl inte direkt något som är dåligt med det. Fast jag tycker att båda sidorna har en poäng.

Man har väl blivit lite bortskämd med att flyga, så nu är det nästan ovant att försöka hitta vägar över bergen istället för att bara ta fågelvägen, och att man måste fightas med de man möter efter vägen när man ska någonstans. Lite annorlunda som sagt, men inte sämre för det!