Olycka med kaffe

on

Tiden går riktigt fort ibland. Nu är det över två år sedan vi skaffade våra nya köksluckor (för den som kommer ihåg det inlägget och undrar vad för slags köksluckor vi valde så blev det träfaner, eftersom många om och men). Egentligen har vi ingenting att klaga på, priset var bra och monteringen gick snabbt. För att då inte tala om köksluckorna som vi tycker är helt fantastiska. Det gör vi fortfarande och ångrar oss inte en enda sekund. Nu skriver jag inte det här lilla inlägget bara för att meddela att vi har nya köksluckor och är nöjda med dem (nya och nya, de är ju över två år gamla nu), utan för att berätta om en liten olycka som involverar en av köksluckorna.

Kaffekatastrof

Kaffe är bra men kan förstöra en kökslucka
Kaffe där det ska vara – i en kopp.

Kaffe är bra på många sätt och vis, men inte på köksluckor. Det är någonting som vi vet nu. Vad som hände var att jag sent på kvällen, utan att tända, hällde upp kaffe i en kopp och märkte inte att en hel del kom utanför och landade på en av köksluckorna. När vi sedan upptäckte det på morgonen var det för sent – kaffet hade torkat in och vi kan väl säga som så att det är omöjligt att få bort intorkat kaffe från en kökslucka med faner. Totalt omöjligt, det sitter som urberget.

Så vad göra? Tja vi hade inte så mycket val, utan vi ringde till Mälarkök, de som vi köpt köksluckorna från, och beställde en ny kökslucka i samma stil med samma mått. Det gick på ett litet kick, tog bara några dagar, och nu så är våra köksluckor lika fina som tidigare igen. Vi vill bara varna för att vara oförsiktiga med kaffe i närheten av köksluckor i trä, eller fanerade köksluckor. Kaffe och köksluckor är ingen bra kombination.