Enklare shopping online

on

När det kommer till saker som Internet har förbättrat och förenklat för oss så är definitivt möjligheten att jämföra olika saker, tjänster och produkter en av de allra viktigaste. Den här typen av tjänster startade i princip med de stora jättarna Pricerunner och Kelkoo, men numera finns det stora handelsplatser som Amazon som i princip har den funktionaliteten inbyggd redan från det att man kommer till sidan. Detsamma gäller svenska Tradera. Dessa handelsplatset är dock extremt stora, och det är inte alltid lätta att få en rättvisande bild. I sådana fall kan det vara mer funktionellt och lämpligt att hitta en nischad site i stil med Parfym Online som jämför priset på de populäraste parfymerna från olika nätbutiker som Parfym.se, Nelly, Bubbleroom med flera.

Men har det här egentligen förändrat våra köpvanor då? Ja, jag skulle faktiskt säga att det har det på många sätt och områden. Elektronikmarknaden lider fortfarande av problemet att man jämför produkter som datorer och TV på siter som Pricerunner och Smart-TV, bara för att sedan gå direkt till butiken och köpa dem där. Av någon anledning verkar vi svenskar inte riktigt vilja ta till oss det faktum att det går att beställa hem till och med vitvaror ända fram till dörren.

I andra branscher är utvecklingen delad. Kvinnor köper till exempel betydligt mycket mer kläder, underkläder och bikinis på nätet än män, medan män är mer för teknikprylar. Båda könen köper dock mycket böcker och film, saker som lämpar sig alldeles utmärkt att handla online. Då går man ofta direkt till Adlibris eller vilken site man nu är van att handla från, utan att jämföra särskilt mycket. Det är förstås synd eftersom det finns jämförelsesiter även på detta område (även om jag inte direkt kommer på någon just nu.

Jämför och shoppar du online?